Sve važne komponente ljudskog delovanja se ubrzano razvijaju. tehnolgija, nauka, kultura, turizam, rekreacija, proizvodnja, svemir.... Jedna jedina ne raste čak gubi autoritet. To je mudrost. Njen značaj, sve je manje shvatljiv i važan. Ljudi, svakim danom čine sve veće gluposti. Oni često ne mogu da shvate ni najosnovnije procese, posledice i greške. To se posebno očituje na globalnom nivou. Računi stižu, planeta se pregreva, zdravlje je ugroženo, hrana je sve lošija, vazduh sve zagađeniji a depresija sve učestalija.

Svaka profesija, svaki lični interes, svaka budala je iznad tako jednostavnih istina, principa i zakona prirorode i postajanja. To je povod da pokrenemo projekat MUDROST IZNAD SVEGA. To je povod da mudrost stavimo iznad svih znanja, ispred svih autoriteta, u sam vrh civilizacijskih vrednosti. Važna misija mudrosti je da obezbedi visoki stepen kompleksnosti stvarajući harmoniju između različitih znanjam kompetencija, tehnologija, politika...

Mudrost je često intuitivni stav, privilegija iskustvenih ljudi, zrelost koju nose lideri humani i tradicionalnih sredina. U širem smislu to je trčanje uz vetar, oluja, sukob sa neodgovornima. Mudrost je adut koji je teško argumentovati u trenutku i teško objasniti nekad pred svakom činjenicom.. Najteže će biti pronaći mehanizme za delovanje i osvešćivanje ljudi, za iscrtavanje smislenijeg ustrojstva. Neće biti lako vratiti mudrost na presto ljudskog delovanja u vremenu autorativnih struka i kompetentnosti 21. veka.

Ovaj sajt treba da podstakne razmišljanje, dijalog, shvatanja, afirmaciju, bolju planetu, lepši život i usklađenju energiju za bolje sutra.


Podelite objavu