BEBI EXIT  -  na internetu, on-line,

FESTIVAL OPTIMIZMA PORODICE

od 1-15. januara 2021.

 

Zimski raspust đaka, želimo da oživimo  kao generacijski dijalog porodice. To treba da bude niz sadržaja, nastupa, zanimljivih tema, kreativnih radova, dobrih priča iz škole ali i iz života mame i tate, a najzanimljivije će biti od deke.

Poput bina na tvrđavi, štandova i nastupa, isto tako bi se dešavalo na internetu na virtualnim binama, prezentacijama, preko zuma, telefona, društvenih mreža i sajta, video radova, malih filmova, lokalnih priča i novih ideja. Mali koncerti, čitanje svojih radova, pesnički nastupi i recitovanja, pomoćiće da se kreativci oslobode i hrabrije razvijaju svoj talenat.

Sve to stavljeno na mrežu u on-lajn komunikaciju, uz prateću ulogu porodice biće riznica talenata koje treba ohrabriti, podržati i negovati. Ako se tome dodaju ozbiljne teme kao što su čuvanje planete, pametni gradovi i humanost, raspust će postati inspirativna platforma za optimističku budućnost.

U vremenu pandemije i nedostatka sadržaja za  energiju mladosti, dobro je usmerenje mlade generacije na lični razvoj i kreativnu promociju.

Uslov je, da mudro odgovorimo na težak trenutak najširih razmera i da zatvaranje iskoristimo za porodičnu koheziju, a višak energije mladih usmerimo na njihovu svest o ličnom razvoju.

O festivalu

Atraktivnost Festivala će činiti tematskih celina:  kultura, umetnost, edukacija, ekologija, zdravlje, slobodno vreme, tradicija, zanati,  igra, humanost, kosmopolitizam, štednja, ishrana, komunikacija i tehnologije. Ove ozbiljne teme biće razigrane u virtualnoj Ulici profesija, Poligonu “volim školu – volim znanje”, Kvartu pameti, Pozorišnom trgu, Modnoj aveniji, Kosmopolitskom trgu, Kutku za roditelje, Svetu igračaka, Zoo vrtiću, Bambino ćošetu,  Svetu bajki,  Ruralnom dvorištu, Velikom prijatelju dece ...


Festival posvećen porodici je nacionalni događaj koji ima za cilj da oslika budućnost zemlje kroz potencijal mlade generacije. To su ozbiljne teme predstavljene na razumljiv način. Zato je festival planetarna učionica, važna komunikacija lidera, kompanija i institucija sa srpskom porodicom i ambiciozna demostracija delovanja društveno odgovornih projekata na kulturu odrastanja mladih.

Jedinstven način kreativnog učešća, promocije škola, klubova, fakulteta, sportskih timova, je najbolji način da mladu generaciju sa ulice i negativnih trendova usmerimo na PAMETNO ODRASTANJE treba da bude doba u kojem su odlikaši i dobra deca junaci društva, ponos nacije. To vreme je jedinstveno po značaju za razvoj ličnosti i ključni period kada se formiraju dobri ljudi. To je nacionalni zadatak, društveno odgovorna misija za sve nas.

 

 

 Festival optimizma, kao veliki godišnji katalog talentovanih, ima ambiciju da na svake školske godine ohrabri učeničku kreativnost u pravcu egzistencije, buduće profesije, ali i konkurentnosti i privlačnosti škole. To je prilika da detinjstvu damo novu dimenziju prestižnih rešenja od strateškog interesa za kvalitetan život u Srbiji i regionu.

Poštovani,

Jedinstven je trenutak. Mnogo toga je teško, ali optimizam festivala je jak razlog da govorimo o budućnosti i razvoju porodice, o važnim stvarima, planiranju voljenih stvari. Uz podršku kriznog štaba i odgovornih institucija biće ovo dobar poziv za ceo region. Ujedno to je prilika da Evropa vidi Srbiju u dimenziji koja prevazilazi čak i njene programe.

Molimo Vas za pomoć, u profesionalnom konsaltingu, tehnologijama, stručnim ekipama i pozitivnoj energiji koju vi posedujete.

                                                Autor Festivala i predsednik Udruženja       

Đorđe Mojić 063 597 308   

www.babyexit.org.rs

epicentar01@gmail.com


Podelite objavu