zimski raspust đaka, je zanimljiv događaj početkom januara. Talenti, profesionalci, čitave porodice, lepe uspomene odrastanja, planovi za 2021. priče o zdravlju, ideje za rođendane, izleti, poslastice, nagrade, timovi, razmena knjiga, briga za svoj grad…

Poput bina na tvrđavi, štandova i nastupa, isto tako, samo na internetu na virtualnim binama, prezentacijama, preko zuma, telefona, društvenih mreža i sajta, video radova, malih filmova. Mali koncerti, čitanje radova, pesnički nastupi i recitovanja hrabrije razvijaju svoj talenat

Sve to stavljeno na mrežu u on lajn komunikaciju, uz prateću ulogu porodice biće jedinstvena riznica talenata koje treba ohrabriti, podržati i negovati. Ako se tome dodaju ozbiljne teme kao što su čuvanje planete, pametni gradovi i humanost, raspust će postati inspirativna platforma za optimističku budućnost.

U vremenu pandemije i nedostatka sadržaja za  energiju mladosti, dobro je usmerenje mlade generacije na lični razvoj i kreativnu promociju. Uslov je, da mudro odgovorimo na težak trenutak najširih razmera i da zatvaranje iskoristimo za porodičnu koheziju, a višak energije mladih usmerimo na njihovu svest o ličnom razvoju.

O festivalu

Festival posvećen porodici je nacionalni događaj koji ima za cilj da jednom godišnje oslika budućnost zemlje kroz potencijal mlade generacije. To su ozbiljne teme predstavljene na razumljiv način. 



Jedinstven način kreativnog učešća, promocije škola, klubova, fakulteta, sportskih timova, je najbolji način da mladu generaciju sa ulice i negativnih trendova usmerimo na PAMETNO ODRASTANJE treba da bude doba u kojem su odlikaši i dobra deca junaci društva, ponos nacije. To vreme je jedinstveno po značaju za razvoj ličnosti i ključni je period kada se formiraju dobri ljudi. To je nacionalni zadatak, društveno odgovorna misija za sve nas.

Festival optimizma, kao veliki godišnji katalog talentovanih, ima ambiciju da na kraju svake školske godine ohrabri učeničku kreativnost u pravcu egzistencije, buduće profesije, ali i konkurentnosti i privlačnosti škole. To je prilika da detinjstvu damo novu dimenziju prestižnih rešenja od strateškog interesa za kvalitetan život u Srbiji i regionu. 


Podelite objavu