Svako dete na svetu odrastalo je uz bajke , priče i pripovetke, tako razvijajući  svoju maštu i kreativnost kroz svoje omiljene likove i heroje praveći neku sasvim novu avanturu , a modernizacijom stripova i 2d i 3d animacije sve je lakše deci prikazati neki novi svet koji mogu da maštaju. Svet mašte nije ni nas zaobišao , još kao male volele smo da ilustrujemo naše omiljene likove iz crtaća, ali to su uglavnom bili likovi iz stranih crtaća tj. zapadnoevropskih i smatramo da je vreme da se promoviše srpska ilustracija.

Naš tim Bajke kroz Srbiju koji vodimo mi ; Milica Rakazov i Teodora Šašić , kao što samo ime kaže , ima za cilj da kroz ilustraciju i jednog dana animaciju promoviše kulturu Srbije , naše pismo ćirilicu , srpske običaje , turistička i istorijski značajna mesta pa i narodne nošnje. San nam je da jednog dana imamo naš tim animatora i da napravimo prvi srpski crtani film za decu  ali kako bi napravile prvi korak  ka tako velikom cilju , po prvi put se ovde online promovišemo sa idejom o ilustraciji srpskih narodnih bajki.

Naš prvi veliki korak biće ilustorvati knjižice naših najpoznatijih bajki  koje ipak ostaju zaboravljene van časova u školi . Naše knjižice bile bi savršen poklon za svako dete , mogle bi se prodavati same za sebe, a i sklopu nekog paketića , a deci bi upravo pokazao„novi svet“  koji im ne bi samo pomogao da se upuste u svet mašte , već bi im pokazao svet koji mogu svojim očima , u svojoj državi da vide i zainteresuju se za široku i prelepu kulturu svih krajeva Srbije.

Prva bajka koju bi ilustrovale bio bi „Zlatnoruni ovan“ , bajka koja govori o tome kako sreća i čuda prate one dovoljno hrabre da se usprodstave velikom neprijatelju,  i uz male promene bi pokazao kulturu nama dvema najbliže Vojvodine. Za sad imamo prve skice karaktera i tražimo nove članove tima koji bi pored likovnog dela (ilustratora) , pomogli i u marketingu i promociji naših ilustracija , kao i o dobroj prodaji kako bi već sutra mogle da razmišljamo o drugom velikom koraku. 


Podelite objavu