Tehnologije u rukama preduzetništva su brzi voz razvoja. Epicentar, preduzeće za strateški razvoj je to dokazao. Ključni adut u takvom pristupu su inovacije kao adut uspešnosti. Tu ulogu je preuzeo Đorđe Mojić, koji je nizom zanimljivih rešenja, tehnologije, uobičajno rezervisane za laboratorije, fakultete i institute oživeo kroz niz zanimljivih proizvoda.

Elektroautomobil je umesto 2 tone bio samo 180 kg, piljarnica je postala mobilna uz poštovanje ekoloških uslova da se kreće kroz zaštićenu pešačku zonu grada, traktorčić je za pogon koristio bio dizel, autokamp prikolica je postala akvahom, čamci su preuzeli dizajn jedrilica, kako bi što efikasnije plovili, selu je postalje o samoodrživo kroz koncept idealnog ambijenta i funkcije, a elektrana se naslonila na zelenu masu, koja se obično uništava paljenjem.

U suštini ideja Đorđa Mojić je da se razvoj ubrza dobrom saradnjom i podelom posla između inovator, profesora, naučnika, poslovnih ljudi i svih koji koji žele da se uključe u razvoj novih programa.


Podelite objavu